Alla inlägg under september 2007

Av Jalka - 4 september 2007 15:46

Hmmm...skall börja på högskolan ikväll. Frugan och jag skall läsa projektledning under hösten...som om det skulle vara något nytt...våra barn tycker alltid att vi har projekt på gång...men kanske vi lär oss att komma i mål nu när vi blir "belästa". Men ibland skall man kanske inte veta allt i förhand...Att träffa en livskamrat, bli välsignad med barn och bygga om ett gammalt fallfärdigt ruckel kräver nog en barnslig entusiasm snarare än insikt i allt man kan stöta på under färden. Visst är det bra med en projektplan vid ett husbygge...men ibland kanske ren och skär envishet hjälper bättre...får väl återkomma med svaren under hösten!

Av Jalka - 3 september 2007 15:42

Tänkte jag skulle blogga om att vi ligger där vi hör hemma...dvs i topp!

Och så går vi bet på Gefle ännu en gång...Tänk att ett lag som i grunden är sämre på varje plats kan vara en sådan mardrömsmotståndare...Men...det gäller att kämpa som ett lag, fightas som ett lag och det skall Gefle ha all credit för. De kämpar, sliter och gör det som de är bäst på...de försöker inte härma något annat lag...bara vara sig själva...ungefär som älgen i Billinge ost reklamen...Han är bäst på att vara ÄLG...alltså är han älg.

Av Jalka - 2 september 2007 17:33

Varför gör vi saker och ting mer komplicerade än de är...? Män och kvinnor är olika...thats fact!


Av Jalka - 1 september 2007 20:44

Idag kände jag för att göra mat som var inspirerad av det Italienska köket...tog fram min Sopranos kokbok och inventerade skafferiet. Så...med början i Soprano...vidare till lite medelhav...slutade det med en blandning av kryddor. Till detta la jag även till bacon. Jag stekte och kokade och till slut var det färdigt. En mustig gryta med grönsaker, svamp, bönor, korv, bacon, ris och linser. Tyckte det blev lyckat.













Till det hela gjorde jag en hommos medan grytan puttrade...

Två burkar med kikärtor, 4 vitlöksklyftor, saften av en pressad citron, salt, vit och svart peppar. Ner med allt i en mixer och spä det hela med olivolja tills konsistensen blir den rätta...mumsigt värre...Får nog gå in och värma upp en portion och sätta mig och kolla på Dalziel och Pascoe på kanal 9.

Ovido - Quiz & Flashcards