Alla inlägg den 22 september 2007

Av Jalka - 22 september 2007 19:43

Lilla "Gone drifting" skall åka in till Rockborgen och lyssna på Defiant Age... Det blir nog en rolig kväll för det lilla Trollet.

Hoppas det blir en bra spelning och att hon hittar massa mysiga kompisar att skoja med... 

Av Jalka - 22 september 2007 19:38

Som guligan kan man inte annat än le åt årets allsvenska... Idag spelade Brommapojkarna och Halmstad 1-1.

Som sagt... det blir nervöst i höst! 

Av Jalka - 22 september 2007 19:26

När vi ändå är inne på Islay temat...Så har jag en betydligt alkoholsvagare nyhet att bjuda på.

En INNIS & GUNN ISLAND CASK.

Det är ett skotsk öl som är lagrat 3 månader på ekfat som används av Islay Whisky.

Det är ett ganska starkt öl, 7,2 % och har en mångsidig smak... Det är som doften och smaken har svårt att samsas i glaset. Det är rökigt, ekdoft och doft av malt... och sen smakar det sött med en eftersmak av beska.

Som sagt... smaken spretar.

Här behövs det nog mer eftertanke innan man lanserar detta öl i en större produktion.

Man har släppt 36 000 flaskor och jag tror att de redan har gått åt... Men det är inte för att det är ett fantastiskt öl... snarare nyfikenhet. Prova det gärna om du kommer över en flaska... själv skall jag ge en till min kära vandrarkompis Mr R ikväll när han fyller år... det skall bli grabbparty i stugan. Tror inte att jag skriver mer ikväll...; ) 

Av Jalka - 22 september 2007 18:02

Om Bruichladdich är mild så är Laphroig 10 årig stökig... på gränsen till obekväm.

Att andas in den startar nästan en hostattack.

Men väl i munnen är den god... som en tervapastill!

Beskrivningar som nytjärad eka och tång hör till vanligheterna när man skall beskriva denna unga skotte. Kan kännas lite spritig till en början... men andningsvägarna klarnar upp.

Du känner fortfarande av smaken flera timmar efteråt som en salt lite rökig känsla... Klart rekomenderbar en regning kväll i samband med en god bastu för att frigöra lite andningsvägar. 


Av Jalka - 22 september 2007 17:51

En elegant single malt lagrad i 15 år på till 85 % amerikansk ek och till 15 % spansk ek. För att vara en Islay Whisky är den mild... nästan åt konjakshållet. Här finns ingen tjära eller rökighet, men en balanserad lite eftertänksam njutbar smak. Passar medan hösten fortfarande är mild.

Av Jalka - 22 september 2007 17:15

Whisky on the rock's med is eller Whiskey med cola är inte direkt my cup of tea...

Till hösten smakar en robust Islay Whisky bäst.

Efter en vecka på jobbet och med regnet pinandes mot sin kropp i mörkret utanför bastun... att då få hälla upp två fingrar malt... helt plötsligt förflyttas man i tanken till ett kulet hav, längst fram i båten, med vågorna som piskar över relingen... att låta den bärnstensfärgade drycken blandas med saltet från havet... låter som en reklam för Fishermanns friend.

Skall snart välja ut fyra salta bröstvärmare. 

Av Jalka - 22 september 2007 00:17

Första dagen på semestern har varit bra... trots att den började med att jag blev väckt klockan 08:00... trots att bilen fick hämtas med bärgare.

Sen har det varit positiva saker...Resan mellan Mumbai och Goa är bokad, Hotell i Mumbai är bokat... visat kom äntligen efter 7 veckor.

Mr H och jag jogga innan Zeb firade sin födelsedag i Bastun... Bastun var bra, Mr M som haft cancer verkade stillsamt förhoppningsfull, om än trött.

Man träffa många gamla, goa vänner... fick basta och sitta ute i regnet som öste likt ett Indiskt monsunregn... ölen var goda... gamla godingar... Rochfort ...Traquier... etc. Kära frun med nya frisyren och glasögonen hämtade oss och väl hemma hade hon bakat ostfrallor och värmt upp dagens grönsakssoppa.

En god film...Oceans 13 och nu snart lite sömn... vad mer behöver man på en semester?

Ovido - Quiz & Flashcards