Alla inlägg under september 2007

Av Jalka - 16 september 2007 22:56

Måste erkänna att man får en glädjetår när man ser Paul Pott göra sitt första framträdande inför juryn... se själv på youtube.

Ni kan läsa om honom på hans hemsida i den första länken...Vet att många känner till honom... men goa, underbara storys tål att upprepas...


Av Jalka - 16 september 2007 17:44

Fredagar är ingen bra Tv-kväll... tycker jag. Fredagare är ingen bra fest-kväll... tycker jag!

Efter en vecka på jobbet är man trött... vill vara ledig...

Själv föredrar jag en joggingtur, tacos med familjen och sedan en bastu.

Sen är man mör, slö och go!

Att titta på Tv är väl inte direkt det man längtar efter... men nästan 43% av ni som rösta ville se en långfilm... min fråga till er... ser ni klart den? Eller gör ni som jag gjorde igår... vakna kvart över tre i min ensamhet efter att ha sett 20 minuter av början på en Beck film...

Av Jalka - 15 september 2007 23:57

Wow... tänk att lilla Anna är på radio... idag på P3 så var våran tredje dotter på radio... I programmet "Gör det själv" spelade de en låt och blev intervjuade... coolt!

Lyssna i efterhand ca: 13 minuter in i programmet...Låten heter "For Anna"

Bandet heter Defiant age... Jag säger det igen... coolt!

Heja Anna...

Av Jalka - 15 september 2007 12:39

"Supporterbråk vid Ullevi

När anhängarna till Elfsborg kom till Ullevi för att förbereda tifot till lördagseftermiddagens toppmatch mot IFK Göteborg angreps de av 50-60 unga Blåvitt-supportrar.

Boråsarna ingår i supportergruppen Guliganernas tifo-avdelning. Deras uppgift är bland annat att sätta upp banderoller och förbereda konfettispridning och dylikt inför matchstart.
Innan elfsborgarna hann gå in på arenan attackerades de av mellan 50 och 60 IFK-anhängare. Klockan var då cirka 11.15
- De var alla under 20 år och tillhör väl Blåvittsvansen, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen.
Ett par boråsare misshandlades, deras skador är ännu okända. När polisen kom till platsen skingrades IFK-ungdomarna.
- De sprang så att gympadojorna glödde. Ingen är gripen ännu så länge, uppger Gustafsson." (Citat från GP's nätbilaga idag)

Vad då supporterbråk...?

Våra ungdomar skulle hänga upp flaggor och förbereda ett TIFO... så kommer det 50-60 idioter som vill slåss... Säg mig!

Vad har det med fotboll att göra?

Varför kalla sig för supporter?

Nä... filma dem, grip dem och ge dem ett kännbart straff... Jag vill inte ha sådana puckon som slåss i "fotbollens" namn... 

Av Jalka - 15 september 2007 00:15

Lördag...mitten på september...båda har häng på toppen...30 000 på läktaren. Baby Hysen blir utraderad av Mr Mobeck.

Alex den yngre gör 0-1.

Bella den fagre gör 0-2 i 38 minuten.

Bara Boråsare skanderas från läktaren...

När Ander "Tacos" Svensson gör 0-3 på en frispark så jublar 9 000 tillresta Boråsare... Vill inte vakna.. Vill inte drömma!

Forza Elfsborg...

Guldet är ert... visa det nuuuu! 

Av Jalka - 14 september 2007 23:47

Du är min man och jag vet du gör så gott du kan fast du inte tycker att du räcker till men du får tycka vad du vill. Jag älskar dej och jag ber, du måste tro på mej det betyder allt att vi två har varann. Du är min man! Jag vet hur jag får dej att glömma så bara nuet spelar roll, så att du skrattar igen och slutar att döma dej själv för en stund och vågar drömma. Och om den bistra verkligheten är mer än du kan ta just nu, så låt mig hjälpa dej då och svälja förtreten, för mig finns det bara du. Du är min man, och jag vet du gör så gott du kan, fast du inte tycker att du räcker till men du får tycka vad du vill. Jag älskar dej och jag ber, du måste tro på mej det betyder allt att vi två har varann. Du är min man! Och om den bittra hopplösheten har slagit rot hos dej just nu så låt mig hjälpa dej då och svälja förtreten för mej finns det bara du. Du är min man och jag vet du gör så gott du kan fast du inte tycker att du räcker till, men du får tycka vad du vill! Jag älskar dej och jag ber, du måste tro på mej, det betyder allt att vi två har varann

Svensktoppen, romantik på höloft... men fa... jag tycker om det!

Brukar reta min fru efter 20 år med den här låten...

Hon tycker jag är patetisk, att låten är pinsam... men HALLÅ!

Visst vill man som man känna så? Eller?

Är det bara jag som gör så gott man kan, som känner misssmod, ger upp ibland... Behöver tröst, kärlek och omtanke... jag må vara Finne... men är ändå en människa.

Att vara älskad och behövd... vad mer kan man som man begära?

Att betyda något för någon som betyder något för mig... that's life man!

När livet suger... när drömmar går i kras... när ens kraft tar slut... då finns du där...WOW... say no more!

Snart 20 år och du sover din välförtjänta fredagssömn i soffan... Jag älskar dig... puss från din egen Jalka

Av Jalka - 14 september 2007 23:14

Här sitter jag och lyssnar på en av Sveriges mest underskattade artister... Ebba Forsberg! Hon har en röst som skapar lugn... inte konstigt att jag nästan alltid lyssnar på henne när jag skriver mina räkenskaper... ja... som egen företagare är det en hel del som sker bakom fakturorna... Man skall sköta bokföring, momsredovisning etc...

Men idag skall jag inte blogga om baksidorna av att vara egen företagare... Tänkte jag skulle skriva om en gammal vän som ni ser här på bilden. Vi har känt varandra i snart 27 år... Och ändå känns han som ny!

Mr H och jag har ett förflutet som sambos... no dirty thoughts please!

Men när man träffar sitt livs kärlek så flyter ens vänner ut i periferin... så är det bara!

Jag läste ur min bok "Shantaram" i morse när tog jag tåget till Götet..."Hjärtat känns som en överfull livbåt...Man kastar sin stolthet överbord för att hålla båten flytande, man kastar sin självkänsla och sitt oberoende. Efter ett tag börjar man kasta människor överbord - sina vänner, alla man känt. Livbåten sjunker i alla fall och man vet att man följer med ner." Så är det när man är nykär och får barn... prioteringarna kastas om... gamla vänner hamnar i vattnet. Men så efter ett tag... 10-15-20 år senare så försöker man att knyta upp det där igen...Mognad... andra perspektiv...Fa... jag vill inte verka för seriös... men man vill ta tag i sånt där!

Så då börjar man att umgås igen... sakta...trevande...Men man vet vad man hade...då!

Nu är vi båda "vuxna män" med familj och "karriär"... Men jag känner att man vill träffas och umgås... Våra respektive trivs ihop... och våra barn trivs med varandra... Imorgon skall vi åka och se Elfsborg spöa IFK med 3-0... dricka lite pilsner och bara vara... Mrs H skall jobba och muminmamman skall på en invigning av en kiroprakorklinik...

Jag hoppas på en go dag... Och Mr H... jag blev så glad när du sa i telefon att du läste min blogg... Fa... trodde att mitt ego var moget... men innerst inne är jag bara en finnpajsare med taskigt självförtroende...



Av Jalka - 13 september 2007 22:07

Lilla Zeberdee drog till England... Skulle hjälpa en kompis att komma till rätta i Leicester. Borde vara framme nu!

Fick börja tidigt idag... På plats i Götet 6:15... Skriva utredningar, förbereda utbildning och fota... lite järnvägsnördiga bilder faktiskt!

Sen var det färd hem... handla, hämta stora pöjken med vän som skulle spela match... De vann med 10-0!

Sen skjutsa sovsaker till lillpojken som skulle ha ett cykel läger med sin nya klass( 7'an).

Hem... påminde mig om att jag i ett svagt ögonblick lovat Ingenjör J att börja med intervallträning inför nästa års Göteborgsvarv... målsättning 2 timmar.

Han gav en hel del träningstips på kräftskivan... fy f... va jobbigt att köra intervall... men det är nog nyttigt!

Sen var det bara slapp... mat... blogg resten av kvällen!

Ovido - Quiz & Flashcards