Alla inlägg under september 2007

Av Jalka - 12 september 2007 21:55

Ännu en dag av trötthet!

Trötthet efter helgen?

Trötthet för hösten?

Trötthet...

Jobba, jobba, jobba... Måste springa lite... sprang lite... 5 km!

Dusch, mat och lite fotboll...

Kim... eller Anders... patetisk fråga skapad av överhypade 08-journalister som har för lite att göra... Båda har kvaliteten, skottet... frågan är vem som passar bäst... för laget!

Började läsa Shantaram... fick den av syrrans bästis Miss M som skall skriva en recension... 

Knoppar in vid halv tolv efter 50 sidor lästa... 

Av Jalka - 11 september 2007 21:51

De flesta dagar har ett syfte... Måndag, Onsdag(lill lördag), torsdag (snart), fredag...lördag och ångest Söndag... Men tisdag... den bara finns där.

Vi var på kurs på högskolan... läser Projektledning... kan väl vara bra att ha... kanske! 

Av Jalka - 10 september 2007 21:43

Måndag... släpar mig till Götet... Man är inte 25 längre!

Efter en kräftskiva till 05:00 och uppstädning efteråt... så är man slut.

Zeberdee åker med mig hem i ösregnet... Hon studar ju i Götet...

Åker förbi systemet och köper lite presenter till mammas goda vän Ri...

Tycker att hon är en fantastisk qvinna på att ställa upp när mamma inte är bra... Hon förtjänar lite uppmuntran. Sen var det hem och "softa"... 

Av Jalka - 9 september 2007 20:47

Då var det dax... Zeb granskar att allt är Okay för att släppa in gästerna... I denna lokal skall vi sedan tillbringa de närmaste timmarna...det blev 11 timmar innan Zeb och ett gäng till vinglade hemmåt... men med en nykter och dansant chaufför bakom ratten. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat, trevliga gäster, lekar, sång och dans...Till våran hjälp hade vi införskaffat lite drycker som skulle smörja våra stämband och få fart på våra lurviga dansben...Vad ni ser här är ett potpurri av det som inte fick plats i frysen... men det som låg där frös knappast...

Våra gemensamma tonåringar avnjöt en bastu i sann finsk anda medans föräldrarna sög märgen av kräftorna och vrålade åt våra svenska hjältar att göra mål på di röde... En av de vackra gästerna var miss F som jag råkar vara ingift morbror åt...Kvällen avlöpte utan några incidenter... alla var glada... utom Zeb som fick en whisky förstörd av jordnötsringar... Han beklagade sig djupt att få en Springbank nersölad med dessa små salta saker... jag förstår honom!

Kvällen blev till natt... gästerna trappade av... dansen tilltog... Ungdomarna bytte från dansband till Ramstein och övertog dansgolvet... snart somnade även de...kvar blev vi utan självinsikt... och med öl kvar i tunnan. Men till slut tystna musiken...ölen sinade... och tröttheten tog över...Men ett leende kröp jag ner jämte frugan och såg när klockradion slog om till 05:00... 

Av Jalka - 8 september 2007 11:10

Så var det då dax...Årets kräftskiva!

Den har blivit flyttad på... men nu skall den gå av stapeln i våran ladugård.

Så nu får jag sluta att blogga och börja jobba.

Det blir 26 vuxna och 13 barn... så det blir till att bära bord, stolar och damsuga och diska och fixa och fixa och fixa resten av dagen.

Skall bara sätta ihop en tävling först och ställa in tv'n så att vi kan njuta av när Zlatan sänker di röde. Det skall bli skoj.

Av Jalka - 8 september 2007 10:43

Att väcka en tonårsdotter, få henne att duscha, blåsa håret, platta det, blåsa igen...sen spray... sen ny plattning... lite skrik på brorsan, pappa och mamma...leta fram kläder...sminka sig...mera skrik...håret igen...mer skrik och uppgivna gester...JAG VILL INTE FOTA... bilen startas...bilen tutar...håret, sminket, kläderna en sista gång... frukosten skippades... Nu är de iväg... tystnaden lägras... Pappa bloggar och avnjuter en kopp kaffe... ge järnet och vinn något nu sötnos... du är bäst!

Av Jalka - 8 september 2007 09:54

Idag skall dottern peppas... Har försökt få iväg henne på fotomaraton ett tag... Hon har en sån känsla för att ta bilder... Hon måste bara inse det själv!

Nu får vi se till att få upp henne, få henne duschad och ge henne en stadig frukost innan hon skjutsas in till stan...Jag tror att hon kommer vinna någon av bildklasserna... så bra är hon!

Här ett exempel... 

Av Jalka - 7 september 2007 18:13

Har du bekymmer med snarkning?

Eller... har din sambo, fru eller omgivning problem med DIN snarkning?

Vet att man inte skall göra reklam... men snarkning är ett stort bekymmer i en familj... så jag gör ett undantag... Jag kan tipsa om ett naturläkemedel som har hjälpt mig... jag var lite skeptisk till en början men är nu inne på tredje omgången. Det finns att köpa i hälsobutiker och heter Zedopor... man sprayar tre fyra gånger i gommen innan läggdax... sen sover man gott med en fräsh andedräkt av pepparmint... och det funkar faktiskt... säger frugan...

Ovido - Quiz & Flashcards