Alla inlägg under augusti 2007

Av Jalka - 17 augusti 2007 21:19

Åkte för att hälsa på mina semesterfirare i Varberg...Möttes av en hungrig hund...en pizzasugen pöjk och en läsande fru...och givetvis regn...ständigt detta regn...Rätt häftigt att sitta med ett glas vin och en god bok i ett förtält och försöka ha en konversation medan det regnar...det går inte...men boken var bra...lite sorgligt att vara klar med Stieg Larssons millenium trilogi...hmmm...Men den som läser hittar alltid någe nytt...Just nu betar jag av Mari Jungstedt. Hon skriver om Knutas på Gotland och om lite hemska mord...De går fort att komma in i och man averkar en halv bok en fredagkväll i regnet under förtältet. Frun var glad för hon är fortfarnade i slutet på sin första Stieg Larsson. En avkopplande fredagkväll blev det.


Av Jalka - 16 augusti 2007 21:32

Kan ni tänka er hur tomt det kan vara att bo ute i skogen som fyrbarnspappa...när ingen är hemma...Vi har tre hus och skog runtomkring...alla utom jag var borta...Men jag har ju min Stieg Larsson...och hela kvällen...och natten själv...Lägger mig tidigt och läser...och snusar i sängen medan jag läser...det har jag lovat min fru sedan 20 år tebax att inte göra...men ikväll är jag själv...och boken blir bättre med en prilla eller två som sällskap...God natt...

Av Jalka - 14 augusti 2007 21:41

Gu... va spännande...om 19 minuter kliver IF Elfsborg ut nere i Valencia...Jag vet inte vart man skall ta vägen...polare nere på plats njuter av värme och uppladdning...hur går det...? jag tror på 1-1 efter ett mål av Holmen...men jag kan smälta en uddamålsförlust...kanske till och med med 2 mål...Nu klarar jag inte att blogga mer...Forza...Forza...Elfsborg

Av Jalka - 12 augusti 2007 22:20

Syrran ringde ikväll...hon hade varit och kollat in våran 16 åring som spelade back i b-laget idag...Hon rycktes helt plötsligt 30 år tebax i tiden...hon sa att "han såg ut som du, sprang som du" när du själv spelade och hon var och kollade...ibland faller inte äpplet långt från trädet...

Av Jalka - 12 augusti 2007 21:44

Visst är det gött att bara vara! En söndag, mulet väder, soffa och tidningar samt en eller annan god bok. Jag tror att man behöver vara slapp och likgiltig ibland. Läst ur en bok...halvkollat på en film och börjat på sista boken i millenium trilogin. Skjutsat lite barn, käkat köttbullar och bloggat. Visst är det gott att leva ibland!

Av Jalka - 11 augusti 2007 21:05

Klockan ringer redan halv sju...gäsp...är det inte lördag?

Ja just det...lovat frugan att besöka glasriket runt Lessebo och Nybro.

Sagt och gjort...20 mil och tre timmar senare börjar vi vandra runt i glashyttorna...Ja...vi var ju inte ensamma...hemskt många tyskar söker efter fynd och utförsäljningar bland glas i Kosta, Boda och Orrefors.

Men det var väl inte det som slog mig en sådan här dag...Det var väl framförallt tre saker som gick upp för mig.


1. Vart är romantiken...ja inte mellan mig och frugan...utan romantiken i byggnaderna, hantverket, produkten...Jag hade sett framför mig vackra gamla tegelbyggnader, härliga stora fönster och tidstypiska 1700-1800 tals kläder och guidningar...men här var det sletna lokaler, dålig ventilation, smutsigt och oerhört kommersiellt...Här finns det mer att göra!


2. Spännande glas! Jag kom på att jag vill ha nya, roliga, mysiga och spännande glas. Vi har ofta...läs alltid handlat på IKEA...bra, billiga och funktionella produkter...men gu va tråkiga! Nu när man kommit lite till åren vill man ha lite charm, lite historia bakom tex ett glas. Jag har ett glas från en häftig pub i Dublin...ett som jag tiggde mig till av en servitris i Frankfurt och ett som jag lånade/stal från puben som vi firade Elfsborgs SM-guld...med andra ord glas som är förknippade med minnen. Så det blev lite udda öl, grappa och konjaksglas från Skruf igår...Inte liknar de något som jag har sett på IKEA iallafall!


3. Glas kan vara konst! Av en händelse klev vi in i en utställning av den kända glaskonstnären Bertil Vallien och helt plötsligt var man förlorad. Jag blev djupt imponerad av hans glas ikoner...hade man haft 60 000:- över så hade man troligen varit en stolt och glad ägare till en av hans ikoner...eller båtar eller något annat av hans underbara alster.

Av Jalka - 10 augusti 2007 21:43

Fa...Här har jag skrivit en fantastisk blogg om Jonas, Mark, barn och barnlöshet...Den var känslosam, allvarlig, djup och i mina ögon fantastisk...och så råkar jag sabba allt för att jag skulle lägga upp en bild på Jonas...Jäv...Och Jonas som inte ens är min typ...men jag kanske är hans...; )

Skämt och sido...Varför skriver man om Jonas Gardell?

Jo...jag har bokat biljetter till hans framträdande i Borås 14 november...min fru vet inget ännu...Jag tycker att Jonas är provokativ, god och djupsinnig på samma gång...Vad ser han hos Mark?

Möjligen att han liksom jag är en lång, skön finne med humor och dold talang... Att vara bög, två barns farsa och ha ett budskap är inte lätt...men utan att veta vad hans show kommer att innehålla...så tror jag att man kommer att både skratta, bli berörd och kanske oxå förbannad...Jag kommer...förhoppningsvis...troligen min fru oxå...att njuta av hans ibland nästan kvinnligt hysteriska kroppsspråk, hans sentimentilatet och djupsinnighet...Men man är ju ändå en finne i förskingringen...liksom Mark...Man kan inte tycka illa om en som till skillnad från många av oss andra faktiskt försöker förändra och skapa debatt...Nä!...jag ger upp...min första...tyvärr ofrivilligt raderade blogg var mycket bättre...jag återkommer...

Av Jalka - 9 augusti 2007 21:54

Efter gårdagens härliga match så har jag redan börjat att planera framåt...mätt på goda matcher?...jag...icke!

Visar en bild på det underbara Tifo som våran Tifogrupp bjöd på igår när spelarna vandrade in. Tack Tifo gruppen för ert engagemang...även om jag alltid hamnar bakom...gny!



Läste att en del av publiken gick och ställde sig i kö utanför Turistbyrån direkt efter slutsignalen...de öppnade klockan 10:00 imorse...En kvart senare var biljetterna slutsålda...Men som säsongskortsinnehavare fick jag loss 8 stycken biljetter...Fest den 29 augusti med andra ord...just nu är vi bara 6 stycken som kan gå...men jag tror inte att det blir svårt att bli av med eventuella överblivna biljetter...eller vad tror ni?

Ovido - Quiz & Flashcards