Alla inlägg den 30 augusti 2007

Av Jalka - 30 augusti 2007 23:52

Jag vill inte att en omröstning slutar utan att det är avgjort...Just nu delar Tjeckien och Tyskland första platsen...vi behöver ett utslag...Själv skulle jag rösta på Belgiska Trappistöl...men det är du som röstar...!

Av Jalka - 30 augusti 2007 20:08

Martin Luther sa en gång..."Om Jesus kommer tillbaka imorgon så planterar jag mitt äppelträd idag". Jag brukar tänka så om planering...man kan planera sönder sitt liv minitiöst...och så skiter sig allt ändå. En del kallar det flexibilitet...andra säger bar f.. va typiskt att det händer just mig!

Vi kan inte annat än att planera, strukturera och försöka bringa ordning i våran vardag...sen måste vi vara beredda på att ändra på allt.

Vi är 6 stycken i våran familj...alla med vilja, kreativitet och vänner. Det är skola, arbete och fritid. Det är träningar, läxor och sjukdomar. Man kan planera, planera och planera...men ändå blir det inte som man hade tänkt sig!

Den här sommaren har jag jobbat på och tänkt att jag skulle ta ledigt om en månad...men kände att det orkar jag inte...jag kände behov att bara vara...läsa, sova och titta på film...ut och springa, se på fotboll gå på någon rolig fest. Sagt och gjort...tog ut tre lediga dagar och kände mig stolt över mitt beslut. Ni skall veta att det inte är helt lätt för oss ensamföretagare att vara lediga när vi har jobb. Phu...tänkte jag...nu skall jag sova ut tills kroppen  vaknar a sig själv...vad händer...? Min käre mor blev sjuk, helt plötsligt sket sig all min planering och man fick rycka in med syrrorna och ta hand om henne. Typiskt...händer väl bara mig...Nä...knappast!

Nu kan jag se det med andra ögon...vilken djä...tur att jag just den här veckan struntade i att boka in möten...att jag hade gjort klart alla de där utredningarna som låg och väntade...att jag spottat i nävarna hela sommaren för att få undan arbetshögarna...för annars hade jag ju inte haft möjligheten att ta hand om min mor utan att känna stressen av allt som jag inte hunnit med...eller?

Ovido - Quiz & Flashcards