Alla inlägg den 28 juli 2007

Av Jalka - 28 juli 2007 23:47

Har ni sett filmen V for Vendetta? Detta är en hyllning till laget som gav revansch på hela fotbolls Sverige. Efter 45 år kom äntligen dagen då Elfsborg stod som värdiga mästare. En dag som hela Borås väntat på från juni till november. För oss som följt laget i många år var det en pina, glädje och fuc... nervöst. Efter en sömnlös natt slöt 100 tals Boråsare upp på Harry's redan klockan 11:30. Det fanns förväntan i luften...en nervositet som gjorde att vuxna människor skrattade för att de inte visste vad de skulle säga. Väl inne på puben flödade ölen och allt mer segervissa började kampsångerna ljuda... Folk sjöng för att slippa tänka på vad som skulle ske vid en förlust... att vara second best är inget...Väl på arenan börjar det släppa lite. Arenan är fullsatt och alla hejar på "di gule"...även de ca 1000 tillresta Stockholmarna som hellre vill se oss som segrare än "gnaget". Jublet visste inte sina gränser när vi gör 1-0... Joakim Sjöhage fick målet...numera gay-ikon i norska Brann...Efter målet är det många naglar som blir massakerade och fler än jag var så nervösa att vi missade slutsignalen och började undra varför det bildades små högar med överallt på planen...Vi vann...underbart...Glädje, lättnad och allt på en gång...Remember...Remember...the fifth of november...

Av Jalka - 28 juli 2007 12:28

Sommartorp...Sommarhus av en gammal ladugård...skulle det vara något nytt!

För fyra år sedan stod vi ett vägval med våran gamla ladugård...riva eller renovera! Vi hade under en följd av år varit månskensbönder. Min fru var hemma med våra barn i 8 år och vi hade haft höns, kalkoner, grisar och får. Nu jobbade hon heltid och djuren var utbytta mot katter och hund. Vi funderade och tog hit en granne som är snickare. Han sa att visst går det att renovera och gav ett prisförslag på ombyggnaden. Så vi slog till...Nu började slitet med att riva och elda upp gamla bräder...och hela loftet som man hade samlat på sig bra- ha-saker typ gamla fönster som man skulle göra om till drivbänkar.

Tre fredagar på raken tog vi ledigt och bar ner bräder och annat brännbart till en brasa på åkern. Tänk vad mycket man har som man kan elda!

Under tiden höll snickaren på inne i ladan... En sak var bra med detta projekt var att vi slapp bo i skiten. Det fick ta den tid det tog. Så efter ett drygt ett år stod det färdigt...frågan är om ett hus blir färdigt...det finns ju alltid något man kan göra där. Så idag använder jag "ladan" som kontor...sitter där och skriver den här berättelsen. Ibland kör jag säkerhetskurser för rallare här och ibland har vi fester som när Mika konfirmerades förra året. Så att renovera en lada är väl inget nytt...

Av Jalka - 28 juli 2007 00:15

Moi...Kvällen är sen...Men ville bara dela med mig av ett öl tips... eller rättare sagt ett Öl att undvika om man inte är förtjust i ett honungsdraperat klet.

Honey Dew från Fullers är inget öl att dricka utan tilltugg... kanske till rätt mat...indiskt eller kinesiskt. Drack en i bastun ikväll och blev mycket besviken. Fick mig en tanke när jag surfade runt på andra bloggar att Rochfort 10 hade varit ett bättre val. Hade två stående i kylen, men då frugan har jour i natt innan hon går på semestern så sparar jag dem till imorgon.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards